Belangrijk !

Beste klanten en andere geïnteresseerden in ons bedrijf,
Helaas hebben wij moeten besluiten om per 2014 onze activiteiten op een laag pitje te zetten. De reden hiervoor is deels de verslechterde markt en deels veroorzaakt door persoonlijke omstandigheden waardoor we niet de aandacht aan ons bedrijf en onze klanten kunnen geven die wel willen geven.
Per 2014 nemen we geen nieuwe opdracht aan, maar we zijn wel van plan om in de toekomst op een andere manier verder te gaan met het produceren en leveren van exclusieve borduurpatronen.
We blijven bereikbaar op ons e-mailadres info@woodman.nl . Echter het kan even duren voor u van ons een antwoord krijgt.
Met vriendelijke groet,
Frank en Marijke
team Woodman
Beste klanten en andere geïnteresseerden in ons bedrijf,

Helaas hebben wij moeten besluiten om per 2014 onze activiteiten op een laag pitje te zetten. De reden hiervoor is deels de verslechterde markt en deels veroorzaakt door persoonlijke omstandigheden waardoor we niet de aandacht aan ons bedrijf en onze klanten kunnen geven die wel willen geven.

Per 2014 nemen we geen nieuwe opdracht aan, maar we zijn wel van plan om in de toekomst op een andere manier verder te gaan met het produceren en leveren van exclusieve borduurpatronen.

We blijven bereikbaar op ons e-mailadres info@woodman.nl . Echter het kan even duren voor u van ons een antwoord krijgt.

Met vriendelijke groet,

Frank en Marijke
team Woodman

Main menu

Vaakgestelde vragen en antwoorden:

V. Zijn de kleuren op het borduurwerk exact gelijk aan de kleuren op de foto?

A. Nee, er zijn niet voldoende DMC of Venus kleuren beschikbaar om de kleuren exact weer te geven. Het programma gebruikt wel een speciale techniek om (voor onze ogen) de kleuren zo exact mogelijk te weer te geven.

V.Kan het borduurpatroon ook in sepia (=bruin) tinten geleverd worden?

A. Ja dat kan. Niet alle foto's zijn geschikt om naar sepia omgezet te worden.

V.Kan het borduurpatroon ook in zwart-wit geleverd worden?

A. Ja dat kan. Er zijn zelfs 2 manieren. De eerste manier is door alleen gebruik te maken van 'grijs' borduurgaren, met als grootste nadeel dat er een zeer bepekt aantal echte grijstinten beschikbaar zijn waardoor het borduurwerk uit maar een paar kleuren garen bestaat waardoor de uiteindelijke kwaliteit meestal niet optimaal is. De tweede manier is door gebruik te maken van 'grijs' garen aangevuld met 'koppelkleuren'. Hierdoor kunnen er meer kleuren garen gebruikt worden, terwijl onze ogen (en hersenen) grijstinten blijven zien. Hierdoor wordt de kwaliteit van het uiteindelijke borduurwerk vele malen beter dan met de eerste manier mogelijk is. Wij adviseren u dan ook om voor de tweede manier te kiezen.

V. Is een scan uit een krant of een tijdschrift ook geschikt om naar een borduurpatroon omgezet te worden?

A. Meestal niet, Foto’s in drukwerk worden als onderdeel van het drukproces in kleine gekleurde puntjes vertaald (gerasterd). Hierdoor wordt de foto erg lastig in te scannen wat weer een negatieve invloed op de kwaliteit heeft.

V. Welke bestanden kunnen jullie verwerken?

A. De meeste op de PC gebruikelijke bestandsformaten zijn geen probleem. Echter we willen ons proberen te beperken tot JPG bestanden. Let er wel op dat de compressie maximaal op 85% staat anders kan het bestand te weinig informatie bevatten om optimaal omgezet te worden.

V. Zijn alle foto’s geschikt om in een borduurpatroon omgezet te worden?

A. In principe Ja, hou er wel rekening mee dat de kwaliteit van de door u ingezonden foto rechtstreeks verband houdt met de kwaliteit van het uiteindelijke borduurpatroon. Een wazige, onder- of overbelichte foto zal de kwaliteit van het uiteindelijke borduurpatroon negatief beïnvloeden.

V. Ik heb geen scanner, kunnen jullie voor mij een foto inscannen?

A. Ja, het heeft niet onze voorkeur, maar wij kunnen (tegen geringe meerprijs) foto’s, kleinbeeld (135mm) negatieven en kleinbeeld (135mm) dia’s voor u inscannen. Wij zijn echter, conform onze voorwaarden, niet aansprakelijk voor vermissing of beschadigingen tijdens het transport.

V. Kunnen jullie de foto voor ons maken?

A. We hebben wel een fotograaf in ons midden, dus het maken van een foto is mogelijk. Echter voor fotografie is een marktconform uurtarief van toepassing, waardoor de kosten voor het maken van de foto hoger zijn dan het patroon. We adviseren u dan ook om de foto te laten maken door een fotograaf bij u in de buurt. De meeste fotografen kunnen ook digitale foto's maken, welke u dan weer aan ons kunt e-mailen.

V. Kunnen jullie een foto retoucheren?

A. Ja, maar heel beperkt. Als het tijdens het omzettingproces gedaan kan worden (zoals een krasje of een stofje camoufleren) is dit geen probleem.

V. Mogen alle foto's zomaar ingescand en gebruikt worden?

A. Nee, volgens de regels van het auteursrecht moet u toestemming van de eigenaar (meestal de fotograaf of uitgeverij) hebben voordat u de foto door ons laat bewerken. In de praktijk betekent dat, dat foto's uit een krant of tijdschrift zonder toestemming niet gebruikt mogen worden. Foto’s die door u zelf gemaakt zijn, zijn nooit een probleem.

V. Is mijn ... printer geschikt om uw patronen af te drukken?

A. Vrijwel alle moderne printers zijn geschikt om onze patronen af te drukken. U kunt het eventueel vooraf uitproberen door de (bij de volgende vraag aangegeven) demonstratie bestanden te downloaden en af te drukken. Hoe deze bestanden afgedrukt kunnen worden vindt u bij deze vraag.

V. Kan ik ergens zien hoe jullie patronen eruitzien?

A. Ja, we hebben een gratis demonstratie patroon samengesteld waarmee u een indruk kunt krijgen van wat u van ons kunt verwachten. Het pakket bestaat uit 3 PDF bestanden met daarin opgenomen een telpatroon, een legenda pagina en een bladzijde met het beoogde eindresultaat.

V. Zijn jullie patronen geschikt voor beginners?

A. Ja, maar het is aan te raden om niet met een van onze patronen te beginnen. Door de opzet zijn ze (in verhouding met andere patronen) complex en is het handig als u enige ervaring met handwerken of borduren heeft. Maar onze telpatronen zijn niet anders dan patronen van anderen.

V. Zijn jullie borduurpatronen duur?

A. Nee, in verhouding niet. Wij bieden een unieke mogelijkheid om een exclusief borduurpatroon te laten maken voor een redelijke prijs.

V. Waarom hebben jullie voor DMC en Venus borduurzijde gekozen en niet voor b.v. Anchor borduurzijde?

A. Elke fabrikant heeft zijn eigen kleuren schema. Globaal mag je stellen dat elke fabrikant ongeveer dezelfde kleuren kan leveren. Op zich is onze software geschikt om met 'andere' kleuren schema's te werken, Echter het is erg veel werk om een stalenkaart van een bepaalde leverancier te digitaliseren en geschikt te maken voor ons programma. We hebben voor DMC en Venus gekozen omdat we denken dat die het best verkrijgbaar zijn in Europa.

V. Wat is het verschil tussen DMC en Venus borduurzijde?

A. Wat de kwaliteit en de beschikbaarheid van het aantal kleuren betreft hebben wij geen grote verschillen kunnen ontdekken. DMC bestaat langer en is beter verkrijgbaar. Venus daarintegen is lastiger verkrijgbaar, maar kost ongeveer de helft. Gelukkig zijn er ook webwinkels waar u het garen online kunt bestellen.

V. Hoe kunnen we jullie bereiken?

A. Deze informatie kunt u vinden onder het hoofdstuk contactformulier op deze site

V. Mag ik het door u geleverde patroon meerdere keren gebruiken/borduren?

A. Nee, niet dat we dat kunnen controleren, maar zonder onze schriftelijke toestemming, mag dat niet. Elk patroon is bedoeld om 1 keer te gebruiken. We begrijpen best dat als één oma haar kleinkinderen geborduurd aan de muur heeft hangen, de andere oma dat ook wil. U kunt er op rekenen dat wij in dergelijke, (niet commerciële) gevallen, uw verzoek niet af zullen wijzen.

V. Is het programma ook te koop?

A. Nee.

V. Is er een verkorte handleiding beschikbaar?

A. Nee, de handleiding op de 'Handleiding' pagina’s is de complete handleiding.

V. Ik krijg van jullie PDF bestanden. Hoe kan ik die openen en afdrukken?

A. Om PDF bestanden te lezen heeft u een PDF reader nodig. Deze is gratis te downloaden op de site van Adobe . We adviseren om de PDF bestanden (van het patroon en de legenda) op een printer af te drukken met een resolutie van 600Dpi. Hierdoor weet u zeker dat de kwaliteit van het patroon optimaal is. De meeste (moderne) inkt- en laserprinters voldoen aan deze specificatie. Tip: door tijdens het afdrukken van de PDF bestanden het vakje 'passend maken' aan te zetten weet u zeker dat alle informatie in het PDF bestand op de juiste manier op papier komt.

V. Ik zie niet zo goed meer, kunnen de patronen ook groter afgedrukt worden?

A. Ja, u kunt het PDF bestand (= het patroon) op A3 formaat (laten) afdrukken. Hierdoor worden de vakjes 2 maal zo groot.

V. Waarom leveren jullie geen complete pakketten?

A. Omdat we daar als bedrijf niet groot genoeg voor zijn. Wij betalen in de winkel hetzelfde bedrag voor de borduurzijde als u. Bovendien zouden de portokosten hoger worden en dus de prijs van het pakket, en dat willen we voorkomen. Misschien dat we in de toekomst samen gaan werken met een winkel en/of groothandel, maar zover is het nog niet.

V. Wat doen jullie met mijn (digitale) kleurenfoto nadat het borduurwerk afgeleverd is?

A. We bewaren de bestanden tijdens het bestelproces. Een paar maanden daarna worden de bestanden (als we daar geen andere afspraken over gemaakt hebben) gewist.

V. Kan mijn borduurwerk op de voorbeeld pagina op deze website opgenomen worden?

A. Ja, graag zelfs, Tevreden klanten zijn de beste reclame. Als u ons een (digitale) kleurenfoto van uw borduurwerk stuurt dan zetten wij deze voor u op de voorbeeldpagina.

 
Home Vragen en Antwoorden Vaakgestelde vragen en antwoorden - Woodman borduurpatronen